Förhastade slutsatser

Religion är att dra förhastade slutsatser. Om allt.

Kunskap tar tid. Ska man undersöka något i strävan att förstå det och få kunskap så måste man låta det ta sin tid.

Att börja i andra ändan och säga att man vet svaret och istället försöka motivera hur (och misslyckas) ger en ingen ny kunskap.


'Heliga' Böcker

Om man igen utgår från nån form av gud. En övernaturlig, allvetande, supervarlse som vet allt och har den ultimata kraften. Varför skulle han skapa ett uppmuntra så fantastiskt löjliga 'heliga' böcker som Bibeln och Koranen (speciellt koranen - för er som inte läst den, det är totalt nonsens - korkat och meningslös. I stora drag: Du ska tro annars är du dum i huvudet och du ska straffas, straffas, vi ska straffa dig med ett ohyggligt straff, du ska straffas, gud ska straffa dig, alla som inte tycker som vi ska straffas... etc etc.) Löljeväckande.

OM seriefiguren gud hade kommit till liv hade han ju knappast uppmuntrat till sånna värdelösa böcker.

Plötsligt!

Om man nu ska utgå från att en gud finns. När kom denne på att skapa människan?

Universum har funnits i ca 14 miljarder år, jorden i ca 4 miljarder år. Människan i ca 70000 år, den moderna människan (som började odla grödor och tämja boskap) i ca 10000 år.

Vadå stod denna gud och väntade i 99,999999% av tiden för att tillslut skapa människan? Är det inte lite skrattretande att nån tror på det?

Är det senaste försöket? Lägg ner. Väx upp. Öppna ögonen.

Seriefigur

Gud som han är beskriven i biblen och koranen är dåtidens seriefirgur. Alla superkrafter man kan tänka sig som att vara på flera ställen samtidigt, flyga och röntgensyn..  

Fast precis som t ex stålmannen så är det just det.. fiction.

RSS 2.0