Fråga 1

Om det inte finns någon gud, vad är religion då?

Skaparen

Människan skapade påfundet gud, i en tid då man inte visste bättre. Hur länge är det rimligt att hålla fast vid gamla sagor (och aktivt tro på dem) ?

Det finns ingen gud

Tyvärr alla fantasitroende, ni har blivit lurade. Ofta tragiskt nog av era nära och kära, men de visste inte bättre heller. Religionen har genom årtiderna använts som en maktmedel mot de som inte hade nått val och mot de som inte förstod bättre. Vi är relativt befriade från detta förtryck baserat på en lögn, men de finns självklart en del som kramaktigt klamrar sig kvar vid denna fantasi. Men du har alltid ett val, och det är ett trevligt val, det ger en möjligheter av att ha kontroll över sig själv och njuta av livet. Och sen när livet är slut, så är det inget mer, därför är det fördelaktigt att njuta nu.

Religion är meningslös

Jag har kommit fram till att eftersom det inte finns nån gud är all religion meningslös (all form av tro på övernaturliga ting), och om du nu skulle motsäga dig denna ide så är det att motsäga sig själv om man tror på en gud som skulle behöva eller bry sig om att dessa små pluttar i en microskåpiskt liten del av universium som existerar endast ett kosmologiskt ögonblick, vad de tror eller tycker eller om de ber eller äter sin gröt och går i kyrkan och inte onanerar eller vad fan det är för tillfället

Rätt eller fel

Religion försöker oftast förespråka vad som är rätt eller fel, och då med ugångspunkten att de är rätt och andra är fel. Det finns dock inget universiellt rätt eller fel, eftersom det är en personlig åsikt bottnad i hur man själv påverkas.

Logik

Religion är logisk, om man bortser från logik

RSS 2.0